Tanáraink

Az Alphacademy szakköreit az országban a matematika és az informatika terén legkiemelkedőbb diákok tartják.

Kovács Bertold

Hollandiában, a TU Delft Computer Science and Engineering szakán tanulok. A Budapesti Fazekas matektagozatán kezdtem informatikából versenyezni (OKTV 21.) idén pedig delfti egyetemi csapatommal bejutottam a Benelux Algorithm Programming Contest amszterdami döntőjébe. Nagyon érdekel a filozófia is (OKTV 5.), a BSPEE nemzetközi esszéversenyen kölöndíjat nyertem. Szabadidőmben legszívesebben falat mászom, vagy csúfos vereséget szenvedek a barátaimtól különböző társasokban.
kovacs-bertold

Mácsai Dániel

macsai-daniel
Az ELTE matematika szakos hallgatója vagyok. Gimnáziumi éveim alatt a szabadidőm jelentős részét matematikával, informatikával és fizikával töltöttem, mert érdekesnek és szórakoztatónak találtam ezeket a tárgyakat. Ennek eredménye is lett, OKTV döntőbe jutottam mindhárom tárgyból többször, matematikából 3. majd 1. helyezést sikerült elérnem – de a legfontosabbnak nem ezeket számokat/helyezéseket tartom, hanem azt, hogy csak azt csináltam, amihez kedvem volt. Ezen kívül az Országos Logo Versenyen 6. majd 1. helyezést értem el. Ha éppen nem a tanulmányaimmal foglalkoztam, akkor sportoltam, legjobban a falmászás és a szertorna érdekel. Nagyon szívesen továbbadom azt a szemléletet amit én kaptam: a felfedezésen és élményen alapuló tanulást.

Molnár Gergely

Molnár Gergely vagyok, a győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum 12-es padjait koptatom. Szabadidőmben szeretek sportolni és programozni. A strandkézilabda magyar ifjúsági válogatott tagjaként képviseltem az országot a 2021-es Európabajnokságon. Emellett Java, C# és C++ programozási nyelvet tanulok, és kisebb alkalmazások fejlesztésével foglalkozom. Ezen felül belemerültem a weblapszerkesztés világába is. Diáktársaimat fizikából és matematikából korrepetáltam céljaik elérésé érdekében. Ettől a ponttól kezdve döntöttem el, hogy tanítással szeretnék foglalkozni. Kezdetben nagymamákát és nagypapákat tanítottam a N@gyinet program keretében, majd kisebb gyerkőcök oktatására összpontosítottam. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos a fiatalabb generációk oktatása.
molnar-gergely

Tiszay Dávid

tiszay-david
Középiskolai tanulmányaimat a Budapesti Fazekas Gimnáziumban végeztem speciális matematika tagozaton, jelenleg az ELTE programtervező informatikus szak hallgatója vagyok. Érdeklődésem a matematika irányába hamar kibontakozott, tagja voltam a Pósa-tábor sorozatnak, ahol egyedi gondolkodásmódot tanultam, egyenesen Magyarország egyik legnagyobb matematikusától. Az évek során számos országos versenyen értem el helyezést (Varga Tamás Matematikaverseny 5., Bolyai Matematika Csapatverseny 4., Nemes Tihamér Programozóverseny 12.), továbbá részt vettem egy tanéven keresztül húzódó projekten, mely során egy eseményszervező messenger-bot megvalósítására törekedtünk. Már korábban is foglalkoztam tanítással, a speciális matematika tagozatra jelentkező diákoknak tartottam felkészítő szakkört, az Alphacademyben gimnáziumi éveim végén kezdtem el tanítani. Szabadidőmben sokat sportolok (országúti kerékpár, tenisz), illetve stratégiai társasjátékokat játszom mind online, mind offline formában.

Tóth Gellért

Tóth Gellért vagyok, a hollandiai Radboud University hallgatója: Artificial Intelligence-t tanulok. Az Óbudai Árpád Gimnázium matek szakán végeztem. Matematikából hatalmas sikereket nem értem el, ez persze nem jelenti azt hogy, az emelt érettségi egy másodpercig is megakasztott volna, viszont mivel a programozás mindig is jobban érdekelt az abba befektetett extra idő meghozta a gyümölcsét. A 2021-es nemzetközi informatika diákolimpián és a 2020-as középeurópai informatika diákolimipán is ezüstérmes lettem, magyar vonatkozásból pedig az OKTV 4. helyemre lehetek büszke, habár pont az kicsit csalódás volt számomra.
A diákolimpia után keresett meg Ágoston, hogy szeretnék-e itt tanítani, de már korábban is voltak tanítással tapasztalataim. Mentoráltam vidéki diákokat matematikából és a saját sulimban egyik osztálytársammal infó szakkört vezettünk több kevesebb sikerrel.
toth-gellert

Szabó Kornél György

szabo-kornel
Szabó Kornél vagyok, a Cambridge-i Egyetem informatika szakos hallgatója.
Középiskolás tanulmányaimat a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium speciális matematika tagozatán végeztem. Ezen évek alatt sokat foglalkoztam versenyprogramozással és matematikaversenyekkel, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián bronzérmes, a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián bronzérmes, a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián bronzérmes, a Közép-Európai Matematikai Diákolimpián ezüstérmes lettem.
Magyar versenyeken is sikeresen szerepeltem, informatika OKTV-n 2., matematika OKTV-n 10. helyezett lettem. Gimnáziumi éveim végén kezdtem az Alphacademyben tanítani, de korábban is foglalkoztam tehetséggondozással, például a Pósa-táborokban történő segítősködéseim alkalmával. Hobbijaim közé tartozik az olvasás, az evezés és a falmászás.

Vári-Kakas Andor

Vári-Kakas Andor vagyok, a ETH Zürich egyetem informatika mesterszakos hallgatója, ahol elméleti informatikára illetve gépi tanulásra specializálódom. Az alapszakot Cambridge-ben végeztem informatika szakon. Középiskolás tanulmányaimat a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium speciális matematika tagozatán teljesítettem. Gimnáziumi éveim alatt sokat foglalkoztam versenyprogramozással és matematikaversenyekkel: országos bajnoka vagyok a Zrínyi Ilona matematikaversenyek, a Bolyai matematika csapatversenynek, illetve a Nemes Tihamér programozásversenynek. Emellett bronzérmet szereztem a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián Prágában. A cambridge-i egyetemen másodévben 2., harmadévben 7. helyet értem el az évfolyamon. A tanítás már régóta érdekel, ismerőseimet 4 éve készítem fel versenyekre, érettségire, illetve dolgozatokra, és 2 éve csatlakoztam az Alphacademyhez. Lételemem a sportolás (pl. futsal, ultimate frisbee, asztalitenisz), elhivatott vagyok a sportolás fontosságával kapcsolatban a szellemi tevékenységek kiegészítése végett.
vari-kakas-andor

Albert Márton

albert-marton
2021-ben végeztem a Budapesti Fazekas matek tagozatán, most pedig az Aldi International IT Services-nél vagyok szoftverfejlesztő. A programozással középiskolás éveim alatt ismerkedtem meg, és azóta is sokat foglalkozom vele szabadidőmben. Nagyon szeretek csapatban dolgozni különféle projekteken, ilyen jellegű versenyeken szoktam is indulni (World Robot Olympiad 5. hely, Ericsson Programozó Bajnokság 2. hely), valamint számos egyéni projektem is van. Legjobban a játéktervezés és -fejlesztés érdekel, ami a különféle stratégiai játékok iránti érdeklődésemből fakad. Ezen kívül szeretek falat mászni és túrázni.

Balázsi Bálint

Balázsi Bálint vagyok, a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum szoftverfejlesztő szakán tanuló, 12-es diák. Már egészen kiskorom óta érdekel a technológia világa, ezért is kezdtem el ezen a vonalon tanulni. Néhány barátommal együtt van egy fotózással és videózással foglalkozó vállalkozásunk, amit nagyon élvezek csinálni. Mindig is szerettem sportolni, korábban 8 évig szertornáztam, most pedig röplabdázok.
balazsi-balint

Bertalan Dávid

bertalan-david
A BME matematika szakán vagyok adattudományi specializáción, előtte a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban matek tagozatra jártam. 8 éve tanítok főleg matematikát, de programozást is az utóbbi években. A gondolkodtató feladatokkal “hűha” élményt okozni és ezzel maradandó emlékekeket adni a gyerekeknek a kedvenc tevékenységeim egyike. Imagine logo országos első helyezet voltam negyedikesen és azóta is nagyon szeretek grafikus programokkal foglalkozni. Nem szívesen jártam versenyezni, a mai napig az otthon kényelmében szeretek nehéz problémákon gondolkozni. Ha nem tanulok vagy tanítok, akkor nagy sétákra megyek vagy a közeli terembe falat mászni.

Budai Csanád

Budai Csanád vagyok, végzős diák a Deák Téri Evangélikus Gimnázium matek tagozatán. Szeretem nagyon a reálos, logikus dolgokat, matekot, infót, fizikát. Voltam sokszor OKTV döntős, Fizikán 6., 11., Filozófián 8., Matekon (II. kat) 15., Informatikán programozásban 23. lettem. Büszkén mondhatom, hogy a Nemzetközi Fizika Diákolimpián (IPhO) fogom magyarországot képviselni 2023-ban Tokióban. Régóta tanítok, mindig nagyon szeretem látni, hogy valaki megért egy gondolatot, vagy az én órámnak köszönhetően mélyebb érdeklődést nyer egy tudományterületbe. Ami talán kicsit furcsa, hogy szeretem a teológiát, filozófiát, szerintem nem elég ha az ember jól tud programozni, fontos, hogy legyen egy cél, amiért az ember dolgozik. Szeretek gitározni, úszni, és a családommal időt tölteni.
Csanad

Csizmadia Botond

Képernyőkép 2023-05-26 154803
A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója vagyok, korábban a veszprémi Lovassy László Gimnázium informatika tagozatán tanultam. Lassan 10 éve tanulok komolyabban programozni, és igyekszem továbbra is fejleszteni magamat. Erősebb programozási nyelveim közé tartozik a C++ és a python, emellett alap szinten több nyelvvel is foglalkozok. Az informatika mellett erősségem a matematika is. Hobbijaim az úszás, a társas- és a számítógépes játékok.

Csontos Dávid

Csontos Dávid vagyok, elsőéves programtervező informatikus az ELTE-n. 2022-ben végeztem a Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban matematika tagozaton, ahol nem csupán matematikát tanultam, itt ismerkedtem meg a programozással amiért nagyon hálás vagyok. Az Alphacademy csapatát 2022 óta erősítem, így a volt versenytársaimmal és tanáraimmal együtt segíthetjük a mostani fiatalokat. Az utóbbi években különböző matek és informatika versenyekre jártam. Kiemelném pár jelentős eredményemet: Nemes Tihamér programozás Online 1., Nemes Tihamér programozás 13., OKTV programozás döntő, Arany Dániel országos matekverseny 19. és sakk országos 1. helyezésem. Persze a szabadidőmben nem csak programozni és matekozni szoktam, nagyon szeretem a sportokat főleg a sakkot és a focit.
csontos-david

Dzama-Demjén Péter

dzama-demjen-peter
Dzama-Demjén Péter vagyok, 2022-ben érettségiztem a Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója vagyok. A tanulmányaim mellett egy autóipari vállalatnál dolgozom egy mérnöki szoftver konfigurációjával. Számomra a programozás hobbiként kezdődött, amit hosszas önképzés után a mindennapjaim örömteli részévé tettem. Eleinte webfejlesztéssel kezdtem foglalkozni, amelyben az elért sikereim motiváltak az eszköztáram bővítésére. Gimnáziumi éveim során győztese voltam a Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc szónokversenynek, és lehetőségem volt számtalan eseményen próbára tenni a kommunikációs készségeimet, amelyeket mai napig használok az oktatás során is. Nagyon szerettem a közösségemre jó hatással lenni, ezért sokszor aktivizáltzam magam társaimat illető ügyekben. Számomra az oktatás is egy effajta tevékenység, amellyel szeretnék visszaadni a társadalomnak. Szabadidőmben leginkább zenével és sportolással szoktam foglalkozni, ahogy természetesen a programozással is.

Gubicza Milán

Tizenkettedik osztályos diák vagyok a Győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikumban, ahol szoftverfejlesztést és tesztelést tanulok. Tizenkét éves koromig a humán tantárgyak érdekeltek, több országos irodalmi versenyt, többek között szavaló versenyt nyertem. Tizenhárom évesen diáktársaimmal megnyertük a Veszprémi Szakképzési Centrum országos informatika versenyét, ahol az iskola modernizált, robotizált oktatási rendszerét terveztük meg. Azóta az informatika lett a fő érdeklődési köröm, kilencedik osztályban “Nagyinet” néven nyugdíjasokat oktattam informatikára. Itt tapasztaltam meg először, hogy mennyire jó érzés a saját tudásomat átadni másoknak. Emellett van egy videózással/fotózással foglalkozó vállalkozásom is, amivel sokat foglalkozom. Szabadidőmben kickboxolok és egyéb hobbi sportokat űzök.
Milan jo

Hervay Bence

hervay-bence
A Cambridge-i egyetem informatika szakos hallgatója vagyok, az Alphacademy-hez a középiskolai tanulmányaim utolsó évében csatlakoztam. A Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium matek tagozatára jártam, az itt eltöltött 6 év alatt sokat foglalkoztam matematikával (OKTV 12.), informatikával (OKTV 13. és 14.), és fizikával (OKTV 1. és 7.). Ezen három tantárgy ötvözése segített számos robotika versenyen is, a kedvencem a 2017-es First Global Challenge robotépítő- és programozó világbajnokság volt, melyet megnyertünk és ennek köszönhetően az elnök családja meghívta a csapatot a Fehér Házba. Öt évig akrobatikus kosárlabdáztam a FaceTeam tagjaként, emellett rendszeresen röplabdáztam és kosaraztam, jelenleg pedig sportszerűen ultimate frizbizek.

Horváth Zsombor

A nevem Horváth Zsombor, webfejlesztő vagyok és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója. Az iskolai tanulmányaim mellett régóta autodidakta módon tanulok kódolni. A Redmenta nevű ed-tech cégnél dolgozom szoftverfejlesztőként. Emellett virtuális recepciós szoftvereket fejlesztek több amerikai cégnek, például a Microsoftnak is. Amerikai kapcsolataimnak köszönhetően sikerült egy félévet az Egyesült Államokban töltenem, ahol az új kapcsolatok kiépítése mellett a nyelvtudásomat is fejleszthettem. Barátom segítségével a Magyar Innovációs Versenyen 3. helyezést értünk el a decentralizált logisztikai rendszerekről szóló tanulmányunkkal. Emellett aktív résztvevője vagyok különböző hackathonoknak, amelyek általában offline zajlanak. Egyéb hobbijaim közé tartozik a mesterséges intelligencia tanulmányozása, az olvasás és az edzőterembe járás.
horvath-zsombor

Kirchhof Barna

kirchhof-barna
Kirchhof Barna vagyok, a BME mérnökinformatikus szakán másodéves hallgató. Az egyetem előtt az Óbudai Árpád Gimnáziumba jártam, speciális matematika szakra, mert mindig is érdekeltek a reáltárgyak (matematika, fizika). Gimnáziumban kezdtem el programozni, és számítógépes rendszerekkel foglalkozni. Indultam versenyeken is, mint például informatika OKTV, ahol a döntőben is szerepeltem. Az egyetemen analízis tanárom ajánlására kvantuminformatikával kezdtem el foglalkozni. Azóta ez a téma került nekem a középpontba, mert rendkívül érdekes. Először algoritmusokat tanulmányoztam, most pedig kvantumszámítógépek jellemzésén munkálkodom. Szabadidőmben szívesen sportolok, ha éppen nem valamilyen érdekes feladaton/problémán gondolkodom.

Kisvárdai Imre

Másodéves csillagász hallgató vagyok az ELTE-n, középiskolai tanulmányaimat pedig az Apáczai Csere János Gimnázium természettudományi tagozatán végeztem, itt érettségiztem 2021-ben. Az egyetem mellett a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontban kutatok, jeges holdak belső szerkezetét modellezem. Ezzel kapcsolatban az eddigi legjobb eredményeim közé tartozik, hogy továbbjutottam a 2023-as OTDK-ra, valamint hazai és nemzetközi tudományos folyóiratokban, illetve konferenciákon is publikáltam már a kutatásomról. Mindig is erősen érdekelt a matematika és a fizika, ezért választottam végül a két tárgy egyik legizgalmasabb kombinációját, a csillagászatot. Ezen kívül szeretek még földrajzzal és történelemmel is foglalkozni (az előbbiből OKTV 7. helyezést értem el). A tanítás is nagy szenvedélyem, több mentorprogramban is részt vettem, amelyek keretein belül rászoruló gyerekeknek segíthettem. Szabadidőmben szívesen kirándulok és ukulelézek.
kisvardai-imre

Kollmann Bálint

kollmann-balint
Kollmann Bálint vagyok, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 12. osztályos tanulója. 7 éves korom óta tanulok kínaiul. Kínai nyelvből középfokú nyelvvizsgát tettem. 2018-ban Kínai Nagyköveti Ösztöndíjban részesültem. A kínai nyelv mellett angolul is tanulok, 2022-ben sikeres Cambridge-i C1-es nyelvvizsgát tettem. Szenvedélyem a versenyprogramozás. Számos versenyen vettem részt az utóbbi években, 2022-ben OKTV-n 4. helyezést értem el, a Balkan Olympiad in Informatics és a Romanian Master of Informatics nemzetközi versenyeken bronzérmet szereztem. Ezen sikerek elérésében nagy szerepe volt az Alphacademynek, így nagy megtiszteltetés számomra, hogy 2022 februárja óta a tanári csapat tagja lehetek. Szabadidőmben szívesen sakkozom.

Kovács-Bánhalmi Hédi Zita

A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 10. osztályos, emelt matematika csoportban tanuló diákja vagyok. Az informatika különösen érdekel, nagyon élvezem a programozás versenyeket, már hatodik éve foglalkozom robotikával. Részt vettem több projektben, jó eredményeket elérve. Amire az egyik legbüszkébb vagyok az a First Lego League international 12.hely, valamint a World Robot Olympiad national 1.hely. Nagyon nyitott vagyok az új dolgok felé, a lehető legtöbb mindent kipróbálok. Az utóbbi időben sokat foglalkoztam a mesterséges intelligencia megismerésével. Szabadidőmben párbajtőrözök, zenét hallgatok és sok időt töltök a barátaimmal.
kovacs-banhalmi-hedi-zita

Makrai-Kis Balázs

makrai-balazs
Az ELTE IK hallgatója vagyok, korábban a Veres Péter Gimnázium diákja voltam, már negyedikes koromban is nagyon szerettem a matekot, ezért is mentem ebbe az iskolába. Itt kezdtem el programozni is, komolyabban a Logo, Python és C++ nyelveket tanultam. Mindig is szerettem versenyezni, matekból az Arany Dániel versenyen szerzett 3. díjamra és a Bolyai csapatversenyen elért nemzetközi első helyemre vagyok a legbüszkébb. Az Országos Logo versenyt kétszer is megnyertem, illetve az elmúlt öt évben sikerült a legjobb 4 között maradnom. A Nemes Tihamér programozóversenyen pedig az országos 3. helyig jutottam. Úgy gondolom, hogy a programozás mindenkinek fontos és hasznos, viszont az iskolákban legtöbbször nem jut rá kellő idő, ezért igyekeztem mind önszorgalomból, mind Laci és Ágoston segítségével fejlődni. A kedvenc időtöltéseim közé tartozik a zenélés, több hangszeren is játszom, de talán az orgonát emelném ki.

Nagy Domonkos Máté

Nagy Domonkos Máté vagyok, 2020-ban érettségiztem a Keszthelyi Vajda János Gimnáziumban, és jelenleg 3. évemet töltöm az ELTE informatika karján, Programtervező informatikus szakon. Tanulmányaim mellett egy olyan cégnél dolgozom, mely tréningeket ad el cyber security témában. Igazából a programozáson belül is ez iránt a téma iránt érdeklődöm a leginkább. Anyukám hatására kezdtem el programozni, még általános iskolában, ő segített az elindulásban. Gimnázium elejétől kezdve viszont már magamtól tanultam, egyre jobban megkedveltem. Szerepeltem versenyeken is, 2020-ban bejutottam a Nemes Tihamér országos döntőjébe, illetve a Logo versenyen értem el jó helyezéseket. Szeretek tanítani, különösen azt látni, hogy valaki miattam értett meg valamit. Hobbijaim közé tartozik a gitározás, sportolás, falmászás, olvasás, meg persze a programozás.
nagy-domonkos-mate

Országh Anna

 

orszagh-anna
2021-ben érettségiztem a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium speciális matematika tagozatán. Ezután az ELTE matematika szakára mentem tovább, ahol most passzív hallgató vagyok. A matematika mellett érdekel a pszichológia is, és nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. Amíg nem tanulok egyetemen, gondolkozom azon hogy milyen irányba menjek tovább, nyelvet tanulok és közben bébiszitterkedek. Szabadidőmben sokat sportolok, járok falat mászni, terepfutni és túrázni. Ezen kívül szeretek utazni, beszélgetni és zenét hallgatni.

Osztopáni Kristóf

Osztopáni Kristóf vagyok, az ELTE másodéves programtervező informatikus hallgatója. Középiskolás tanulmányaimat a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium speciális informatika tagozatán végeztem. Ezen évek alatt megszerettem a programozást és számos programozási versenyen vettem részt, legjobb eredményeim között van a Dusza Árpád Webfejlesztés Kategória 1.hely, World Robot Olympiad Országos 2.hely, Informatika OKTV 2.kategória 12.hely. Szeretek új dolgokat tanulni és tanítani, már korábban is foglalkoztam tanítással többek között a Táncsics Mihály Gimnáziumban webfejlesztés szakkört tartottam. Szabadidőmben sportolni, főként röplabdázni és focizni szoktam.
osztopani-kristof

Peőcz Richárd

peocz-richard
Peőcz Richárd vagyok, jelenleg Hollandiában tanulok az Erasmus University Rotterdam-on Bsc2 Economics and Econometrics szakon. Az egyetem előtt az Óbudai Árpád Gimnáziumba jártam, speciális matematika szakra. Gimnáziumban kezdtem el programozást tanulni, ezért a matematika versenyek mellett programozás versenyeken is elindultam. Legjobb eredményeim: Országos Arany Dániel Matematika verseny: (2019) 15-19. ; (2018) 19-21. Matematika OKTV:(2020) 31. Korábban tanítottam matematikát és angolt. Szabadidőmben vízilabdázok és edzőterembe járok, mottóm az ép testben ép elme.

Pető Ambrus

Pető Ambrus vagyok, 11. osztályos tanuló. A programozással 2020-ban találkoztam először, és az Alphacademy világa egyből beszippantott. Imádok ebben az elképesztően logikus térben kalandozni, sokadjára is hatalmas élmény beadni a végre helyes megoldást. Szuper érzés látni, ahogy mások is megtapasztalják ezt, ahogy felcsillan a szemük. Különösen szeretem a gráfokkal kapcsolatos feladatokat, valamint érdekelnek a mesterséges intelligenciák, leginkább olyan helyzetekben, ahol látni lehet a fejlődést, pl. kis játékokban, szimulációkban. 
peto-ambrus

Révész János

revesz-janos
Révész János vagyok, elméleti fizikus hallgató a londoni University College London egyetemen. Középiskolába a miskolci Földes Ferenc Gimnázium speciális matematika tagozatos osztályába jártam. Informatika irányába csak gimnázium végén kezdtem el komolyabban érdeklődni, végül a Magyar Tudományos Akadémia Gábor Dénes pályázatán 2. díjat kaptam a fény terjedését modellező pályamunkámért. Egyetemen kívül szívesen futok, zenélek vagy olvasok.

Suhajda Krisztián

Suhajda Krisztián vagyok, az ELTE programtervező informatikus szakának harmadéves diákja. Az ELTE előtt, és egy kicsit egyszerre is, a Corvinusra jártam pénzügy és számvitel szakra. Először a Corvinuson kerültem kapcsolatba a programozással, ami nagyon megszerettette velem a logikus gondolkodást, algoritmizálást. Az informatikán belül leginkább a programozási nyelvek működése, a kód mögött zajló folyamatok érdekelnek. Nagyon sokáig profi sportoló akartam lenni, 8 éven keresztül a kézilabda tette ki életem nagy részét.
suhajda-krisztian

Szin Attila

szin-attila
Jelenleg a Budapesti Fazekas Mihány 11. osztályos tanulója vagyok a speciális matematika tagozaton. A matekon kívül nagyon érdekel a fizika és a versenyprogramozás is. Legjelentősebb eredményem a tavalyi Nemes Tihamér (2. kategória) országos 5. helyezésem. Szeretek új helyekre menni és megismerkedni velük. Mindenféle sportot élvezek, de kiemelkedik a foci és a falmászás. 

Szűcs Gergely

A Szent László Gimnázium informatika tagozatának vagyok végzős diákja. Már általános iskolás korom óta aktív része az életemnek a programozás, igyekszek minél több ágával megismerkedni. Versenyeredményeim közé tartozik az angol OKTV 3. kategóriájában elért 31., majd 15. helyezésem, valamint döntőbe jutottam az informatika OKTV 1. kategóriájában. Többször is bekerültem a Dusza Árpád programozói csapatverseny döntő fordulójába, ahol 2022-ben sikerült országos 2. helyezést elérnünk a csapatommal. Már régebb óta foglalkozok programozás tanításával gyerekeknek, saját tapasztalataim alapján is elengedhetetlennek tartom, hogy minél korábban megismerkedjenek ezzel a témával és az ehhez szükséges gondolkodásmóddal. 
szucs-gergely

Tompos Anna

tompos-anna
Tompos Anna vagyok, az ELTE matek-infó tanár szakos hallgatója. Középiskolás éveimet Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban töltöttem, ahol 2021-ben végeztem. Nagyon szeretem persze a matematikát (főleg az algebrát) és a programozást, azon belül is igazán azokat a programokat kedvelem, melyekkel kisebb gyerekekhez is közelebb lehet vinni ezt a varázslatos dolgot és játékosan lehet nekik megmutatni az alapokat. Ebből kifolyólag amit mindennél jobban szeretek, az az, ha másoknak továbbadhatok a lelkesedésemből e két terület iránt. Imádok tanítani és hihetetlenül motivált vagyok abban, hogy ezt a lehető legjobban csináljam, ezért is vagyok igazán hálás az Alphacademy-nek, amiért erre lehetőséget ad. Szabadidőmben nagyon szeretek a barátaimmal lenni, kirándulni, olvasni, zenét hallgatni, illetve sportolni (mostanában leginkább futni, röpizni vagy táncolni).

Tóth Ágota

Tóth Ágota vagyok, matematika-informatika tanár szakos hallgató az ELTE-n. 2021-ben végeztem a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban matematika tagozaton, ahol sok példaértékű tanárom volt. Régi vágyam, hogy én is tanár legyek és megmutathassam a gyerekeknek, mekkora buli tud lenni a programozás. 2022-ben csatlakoztam az Alphacademy csapatához, hogy megismerkedhessek a jövő zsenijeivel és közelebb segíthessem őket a céljaikhoz. Korábban tanítottam már Lego robot programozást gyerekeknek, amit nagyon élveztem. Szeretem a kombinatorikát, a gráfokat, a zenét (énekelek és zongorázom is) és a jó könyveket. Nagyon szeretek még társasozni, remélem, tanárként majd a tanulást is játékká tehetem.
toth-agota

Varga Norbert

varga-norbert
Varga Norbert vagyok, az ELTE Informatika Karának elsőéves hallgatója. Az Eötvös József Szakkollégium tagja vagyok, ahol az intézmény saját weboldalát is segítek fenntartani és fejleszteni. Innen kaptam az ajánlást az Alphacademy-be is. Középiskolai tanulmányaimat az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziumban végeztem el, már itt is sok éven keresztül foglalkoztam fiatalabbakkal, illetve tanítással is. A matematika már alsós korom óta foglalkoztat, az informatika pedig mióta először találkoztam vele, ötödikben. Emellett fizikában és csillagászatban merültem el mélyebben, míg végül az IK mellett döntöttem. Mostanában neurális hálózatokkal és deep learninggel foglalkozok. Szabadidőmben szeretek kirándulni, színházba járni. Sokat sportolok, hosszú ideig fociztam, vívtam, kondiba jártam, illetve sakkoztam is, manapság pedig bridzselek.

Viczián András

Viczián András vagyok, tavaly érettségiztem, és most passzív hallgató vagyok az ELTE matematika szakán, azaz halasztottam az első két félévemet. 2022 nyár végén elindultam és vadkempingezve eltekertem Budapesttől Spanyolország aljáig. Tervezek egy második kört ami márciusban kezdődik. Még az első karantén idején (2020) fedeztem fel a programozást, algoritmizálást, és nagyon megszerettem. Azóta aktívan részt veszek online, és hivatalos versenyeken is. Legjobb eredményeim közé tartoznak: informatika 2. kat. OKTV 7. helyezés (2021), informatika 2. kat. OKTV 6. helyezés (2022), matematika 2. kat. OKTV 35. helyezés (2022) és Közép-Európai Diákolimpián (CEOI) 32. helyezés (2021). Bár a versenyzés nagyon izgalmas is tud lenni, örülök, hogy eredménytől függetlenül gondolkodhatok érdekes feladatokon. Szabadidőmben szeretek olvasni, falatmászni és túrázni a barátaimmal.
viczian-andras

Wágner András

2017–2022
Az ELTE Informatika Karának elsőéves hallgatója vagyok, valamint az ott működő Neumann János Tehetséggondozó Kör tagja. A középiskolát a Karinthy Frigyes Gimnáziumban végeztem a Nemzetközi Érettségi (IB) program keretei között. Formálisan ott kezdtem programozni tanulni, ám érdeklődésem jóval régebbre nyúlik vissza, így addigra autodidaktaként és barátaim segítségével szinte mindent elsajátítottam, amire az IB diploma megszerzéséhez szükségem volt, sőt a matematikai témájú diplomamunkámhoz is fel tudtam használni programozói tudásomat. Matematikából az Arany Dániel Matematikaverseny országos második helyezés, informatikából pedig az OKTV országos döntőbe jutás a legjobb eredményem. Nagyon fontosnak tartom, hogy, ahogy az IB-n tapasztaltam, a tanulás önmaga jutalma, ráadásul közösségi élmény legyen, ami még több lehetőséget tár fel, és úgy gondolom, az Alphacademy-nél lehetőség van erre. Szabadidőmben most is sok mindent tanulok és sok közösségnek vagyok tagja, ezek közül a legnagyobb szenvedélyem a néptánc és a népzene.