Programozás

Januárban indulnak az új programozás csoportjaink!

100% elégedettségi garancia az első alkalomra! Ha nem vagy elégedett az első órával és nem szeretnéd velünk folytatni, ne aggódj – nem kell kifizetned.

Rólunk

Weisz Ágoston  több, mint 15 éve foglalkozik tehetséges gyerekekkel. Ágoston 7 éve a Google-nél dolgozik Zürichben, a Googla Bard egyik senior vezetője.
Sok egykori és jelenlegi tanítványuk szerepelt sikeresen a nemzetközi informatikai diákolimpiákon, országos versenyeken (IOI, CEOI, EJOI, EGOI, OKTV). Ez a program azonban egyáltalán nem (vagy nem csak) versenyfelkészítésről szól, hanem a programozás egyéni és csoportos öröméről. Bátran csatlakozzanak olyanok is, akik nem szeretnének programozási versenyeken részt venni

Vári-Kakas Andor, Szabó Kornél, Hervay Bence, Tiszay Dávid, Reimann Kristóf és még sokan mások Ágoston és Laci tanítványai, akik immár velük közösen tartanak órákat. Többen közülük  a Cambridge-i egyetemen tanulnak informatikát illetve matematikát. Ők is hasonlóan motiváltak abban, hogy tudásukat továbbadják.

Fontos, hogy nemtől, kortól és lakóhelytől függetlenül minden motivált gyerek megkapja a lehetőséget, hogy megtanulja gondolkodva, okosodásra használni a számítógépet.

Felnőttként pedig szinte minden szakmában és szakterületen felhasználható valamilyen formában a programozás és az azzal együtt elsajátítható problémamegoldó gondolkodásmód.

A programról

Elsősorban online, önálló, illetve közös, csoportos munkán alapuló rendszerben zajlik a programozás tanítása. Diákjainknak kéthetente tartunk szakköröket. Emellett egy hosszútávú tananyag is biztosított, feladatokkal, segítséggel, amit a saját tempójukban tudnak feldolgozni. A nálunk tanulók az online alkalmaktól függetlenül bármikor kérhetnek es kapnak segítséget. Kialakult egy több mint 300 főből álló közösség, amelyben diákjaink egymásnak is segítenek, egymást biztatják és motiválják, és ahol a tanárok is folyamatosan jelen vannak, ha segítségre vagy tanácsra van szükség. Alkalmanként közös online társasjáték-eseteket is tartunk. Diákjaink a szakkörökön megismerhetik a szintjüknek megfelelő honlapokat, felületeket, amelyeknek a segítségével a későbbiekben önállóan is tudnak fejlődni.

Kiknek ajánljuk?

A gyerek szakkört elsősorban a 8-16 éves korosztálynak, de 18 éves korig bezárólag lehet jelentkezni. Motivált, érdeklődő gyerekeknek szól a program, akik nem félnek kérdezni. Semmilyen programozási tudás nem előfeltétel, de a haladóknak is indul csoport. Különleges tehetség szintén nem előfeltétel, de olyanok tudják igazán élvezni a programot, akiknek a matematikai, logikai problémákon való gondolkodás örömet okoz.
A felnőtt szakkört olyan egyetemistáknak és már dolgozó felnőtteknek ajánljuk, akiknek nincs programozói tudásuk, de szélesítenék látókörüket, és szívesen használnák az informatikát munkájuk, hobbijuk vagy tanulmányaik során.

Mit ajánlunk?

Diákjaink a logikus problémamegoldó gondolkodást tudják elsajátítani a program keretei közt. Megtanulják a programozás alapjait - majd később ennél sokkal többet. Megtanulják, hogy csapatként többre jutunk, mint egyedül, hogy hogyan kell biztatni másokat, hogyan tudunk tényleg örömmel együttműködni. Ezen felül megtanulják, hogyan kell kihívásokkal megbirkózni, és milyen az igazi sikerélmény, ami egy nehéz probléma sikeres megoldásával jár.

A fiatalabbak Logo, a nagyobbak C++, a felnőtt csoportok pedig Python nyelven tanulnak algoritmikus, gondolkodó programozást.

A hét minden napján vannak csoportjaink, és a jelentkezők igényei függvényében indítunk újakat.

Anyagiak

A részvételi díj 13500 Ft havonta, de rendkívül fontos, hogy anyagi okok miatt ne maradjon ki egyetlen gyerek se a programból. A koronavírus és az azt követő gazdasági válság sok családot különböző módon érintett, ennek megfelelően, ha bárki úgy érzi, hogy ez túlzott anyagi megterhelést jelent a családja számára, kérem keressen meg minket e-mailben, és megoldjuk a dolgot. Bármekkora kedvezményt szívesen adunk!

Januárban indulnak az új csoportjaink!