Rólunk

Weisz Ágoston és Nikházy László több, mint 10 éve foglalkoznak tehetséges gyerekekkel. Ágoston 5 éve a Google-nél dolgozik Zürichben, ma már senior software engineerként. Laci szoftverfejlesztői pályafutását félretéve a PhD-jén dolgozik, ami a tehetséges gyerekek programozás oktatásáról szól. Sok egykori és jelenlegi tanítványuk szerepelt sikeresen a nemzetközi informatikai diákolimpiákon, országos versenyeken (IOI, CEOI, EJOI, EGOI, OKTV). Ez a program azonban egyáltalán nem (vagy nem csak) versenyfelkészítésről szól, hanem a programozás egyéni és csoportos öröméről. Bátran csatlakozzanak olyanok is, akik nem szeretnének programozóversenyeken részt venni.

Vári-Kakas Andor, Szabó Kornél, Hervay Bence, Tiszay Dávid, Reimann Kristóf és még sokan mások Ágoston és Laci tanítványai, akik immár velük közösen tartanak órákat. Többségük a Cambridge-i egyetemen tanul informatikát illetve matematikát. Ők is hasonlóan motiváltak abban, hogy tudásukat a fiatalabb generációnak továbbadják.

Fontos, hogy nemtől, kortól és lakóhelytől függetlenül minden motivált gyerek megkapja a lehetőséget, hogy ne a számítógépes játékoktól függően teljen a gyerekkora, hanem megtanulja gondolkodva, okosodásra használni a számítógépet.

A programról

Elsősorban online, önálló, illetve közös, csoportos munkán alapuló rendszerben zajlik a programozás tanítása. A gyerekeknek kéthetente tartunk szakköröket. Emellett egy hosszútávú anyag is biztosított, feladatokkal, segítséggel, amit a saját tempójukban tudnak feldolgozni. Az online alkalmaktól függetlenül bármikor kérhetnek es kapnak segítséget a gyerekek. Kialakult egy több mint 300 főből álló gyerekközösség, amelyben a gyerekek egymásnak is segítenek, és egymást is biztatják es motiválják. Alkalmanként közös online társasjátékeseteket is tartunk, ami a szorgalmi feladatokért járó pontgyűjtéssel érhető el. A gyerekek a szakkörökön megismerhetik a szintjüknek megfelelő honlapokat, felületeket, amiknek segítségével a későbbiekben, akár egyedül is tudnak fejlődni.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban a 8-16 éves korosztálynak, de 18 éves korral bezárólag lehet jelentkezni. Motivált, érdeklődő gyerekeknek szól a program, akik nem félnek kérdezni. Semmilyen programozási tudás nem előfeltétel, de a haladóknak is indul csoport. Különleges tehetség szintén nem előfeltétel, de olyanok tudják igazán élvezni a programot, akiknek a matematikai problémákon való gondolkodás örömet okoz.

Mit ajánlunk?

A gyerekek a logikus problémamegoldó gondolkodást tudják elsajátítani a program keretei közt. Megtanulják a programozás alapjait - majd később nem csak az alapjait. Megtanulják, hogy csapatként többre jutunk, mint egyedül, hogy hogyan kell biztatni másokat, hogyan tudunk tényleg örömmel együttműködni. Ezen felül megtanulják, hogyan kell kihívásokkal megbirkózni, és milyen az igazi sikerélmény, amikor valami nehéz problémát sikerült megoldani.

A fiatalabbak Logo nyelven, az idősebbek C++ nyelven tanulnak algoritmikus, gondolkodó programozást.

A hét minden napján vannak csoportjaink.

Anyagiak

A részvételi díj 11 000 Ft havonta, de rendkívül fontos, hogy anyagi okok miatt ne maradjon ki egyetlen gyerek se a programból. A koronavírus és az azt követő gazdasági válság sok családot különböző módon érintett, ennek megfelelően, ha bárki úgy érzi, hogy ez túlzott anyagi megterhelést jelent a családja számára, kérem keressen meg minket e-mailben, és megoldjuk a dolgot. Bármekkora kedvezményt szívesen adunk!