Rólunk

Weisz Ágoston és Nikházy László több, mint 10 éve foglalkoznak tehetséges gyerekekkel. Ágoston 5 éve a Google-nél dolgozik Zürichben, ma már senior software engineerként. Laci sok éve tart matematika tehetséggondozó táborokat A Gondolkodás Öröme Alapítvány szervezésében, és most a szoftverfejlesztői pályafutását félretéve PhD hallgatóként azon dolgozik, hogy programozásból is legyenek hasonló táborok.

Sok egykori és jelenlegi tanítványuk szerepelt sikeresen a nemzetközi matematika diákolimpiákon, országos versenyeken (IMO, MEMO, EGMO, OKTV). Ez a program azonban egyáltalán nem (vagy nem csak) versenyfelkészítésről szól, hanem a matematika egyéni és csoportos öröméről. Bátran csatlakozzanak olyanok is, akik nem szeretnének matematikaversenyeken részt venni.

Fontosnak tartjuk, hogy nemtől, kortól és lakóhelytől függetlenül minden motivált gyermek felfedezhesse a problémamegoldás örömét, és hogy szórakoztató, ám hasznos alternatívát biztosítsunk számukra a számítógépes játékokkal szemben.

A programról

Elsősorban online, önálló, illetve közös, csoportos munkán alapuló rendszerben zajlik a matematika tanítása. A gyerekeknek kéthetente tartunk szakköröket. Emellett egy hosszútávú anyag is biztosított, feladatokkal, segítséggel, amit a saját tempójukban tudnak feldolgozni. A diákok az online alkalmakon kívül is bármikor kérhetnek és kapnak segítséget. A szorgalmi feladatok megoldását pontokkal értékeljük, a serény pontgyűjtést pedig közös online társasjátékestek szervezésével jutalmazzuk.

Kiknek ajánljuk?

3-10. osztályosok jelentkezhetnek a szakkörökre. Motivált, érdeklődő gyerekeket várunk, akik nem félnek kérdezni. Különleges tehetség nem előfeltétel, de olyanok tudják igazán élvezni a programot, akiknek a matematikai problémákon való gondolkodás örömet okoz.

Mit ajánlunk?

A gyerekek a logikus gondolkodást és a matematikai problémamegoldást gyakorolják a szakkörökön. Megtanulják, hogyan birkózhatnak meg kihívásokkal, hogyan lehet másokat biztatni, másokkal együttműködni. Megtapasztalhatják, hogy csapatként többre juthatnak, mint egyedül, és hogy milyen az igazi sikerélmény, amit egy nehéz feladat megoldása okoz.

Anyagiak

A részvételi díj 11 000 Ft havonta, de rendkívül fontos, hogy anyagi okok miatt ne maradjon ki egyetlen gyermek se a programból. A koronavírus és az azt követő gazdasági válság sok családot különböző módon érintett, ennek megfelelően, ha bárki úgy érzi, hogy ez túlzott anyagi megterhelést jelent a családja számára, kérem keressen meg minket e-mailben, és megoldjuk a dolgot. Bármekkora kedvezményt szívesen adunk!​